Herfst? Stoofpot met Geusz!

Eigenlijk kunnen we stiekem nog even genieten van een Geusz! op het terras, maar let op! Dit recept mag je niet missen als we de herfst in gaan!

Uiteraard past een glas Geusz! prima bij dit gerecht. Maken die handel! Wij vertellen hoe.

Men neme;

1 kilo runderlappen of sucadelappen
doosje champignons
half zakje geweldde abrikozen
2 uien
2 plakken ontbijtkoek
1 eetlepel appelstroop
2 laurierblaadjes
1 flinke theelepel pikante paprikapoeder
mosterd
1 bouillonblokje
peper en zout
50 gram roomboter
1 flesje Geusz!

laat de boter smelten in een braadpan, smeer het vlees in met mosterd en bestrooi met peper en zout.
bak het vlees in de hete boter aan beide kanten licht bruin.
gooi het flesje Geusz! er rustig bij.
bouillonblokje, laurierblaadjes en appelstroop erbij, ontbijtkoek verkruimelen en ook erbij doen.
laat het geheel heet worden en op een laag vuurtje 1 1/2 uur stoven.
In de tussentijd de uien in halve ringen snijden, champignons in plakjes en de abrikozen in vieren delen.
na 1 1/2 uur de uien, champignons en abrikozen erbij doen en nog minimaal 1 1/2 uur stoven.
wanneer je het vlees makkelijk in stukjes kan scheuren met twee vorken is het gaar.
scheur vervolgens al het vlees in kleinere stukjes.
strooi de paprikapoeder erbij tot het een goeie pittige nasmaak heeft. maak verder op smaak met peper en zout.

heerlijk met rijst of aardappelpuree en de sidekicks:

pittige geusz!-worst:
meat & daily’s, zoetermeer
www.meatendailys.nl

heerlijk geusz!-brood:
de bakkerswinkel, zoetermeer
www.debakkerswinkel.nl

smakelijke geusz!-kaas:
boerderij ’t geertje, zoeterwoude
www.hetgeertje.nl

ten aanval!!! eet smakelijk

(recept van petra de bake)

Geusz!-stoofpot